fredag, maj 30, 2008

Sixten

Min brors vorstehvalp! (Den tålmodige gamle farbrorn är Charlie, B:s första hund som nu är inne på trettonde året.)

Vi längtar!

onsdag, maj 28, 2008

Stiltje

Oj, här var det stiltje! Det var inte alls meningen att det skulle bli så, det bara blev. ; ) Förra veckan var jag dessutom i Sthlm ti-lö, så då hände inget här av den anledningen. Nåväl, nu tänkte jag försöka få till ett inlägg.

Förra veckan var jag som sagt i Sthlm så då fick Micke rycka in som vikarie på Rallys kurs. Det gick ganska bra, vad jag vet, och de fick lära sig 3 olika sätt att få honom att inte dra i kopplet. Problemet är att man ofta är ut ensam med dem båda två, och då är det inte så lätt att träna för de blir förvirrade både Ozzy och Rally. Nåväl, han är i alla fall väldigt duktig på inkallning, jag hoppas hoppas hoppas att det håller i sig.

Ikväll har de varit iväg på första ordentliga spårträningen - Ozzy tyckte det var löjligt att gå ett hundrametersspår, "Ingen match, pappa" *LOL*. Rally fick också gå hundra meter. Han verkade vara ganska noga och hittade skanken och bar den t.o.m. också, om man kampade lite och om han fick lägga ner den ibland. ; ) Hade tydligen varit MASSOR med folk, och Ozzy ville med all önskvärd tydlighet visa sin kärlek för en leonbergertik. *LOL* Alltså, kom igen Ozzy, en leonberger?!? Jaja, kärleken är blind.


Imorgon är det Nordmaling igen, skriver mer efter det. Och jo, Rally har bokat veterinärbesök för att ta blodprov - nu håller vi tummarna för att rabiessprutan har gjort det den ska.

söndag, maj 18, 2008

Trötta små troll

Micke, Ozzy och Rally for upp till Skellefteå för att bygga hägn i helgen. Eftersom de for redan på fredag kväll passade de på att övernatta hos Zingo & co i Skäran, till Rallys totala lycka! Han älskar att busa med Zingo och retas med honom för att han är så långsam. I lördags for de vidare, jobbade hela dagen och kom ner igen på lördag kväll. Uppenbarligen hade de jobbat hårt. ; )

Idag är de på vårstädning på klubben.

torsdag, maj 15, 2008

Nordmaling tur och retur

Jahapp, blev en family outing i Nordmaling ikväll. ; ) Jag och Rally gick kurs, och så följde Ozzy och Micke med för att få en konsultation med E-K. På köpet fick M agera "hundhållare" och så lärde han Ozzy att hoppa agilityhinder, jätteskoj tyckte både hund och husse! Vi har länge pratat om att snickra ett sånt själv, men det har aldrig blivit av. Det kanske är dags nu.

Rally var en stjärna ikväll! Först tränade vi på inkallning på långt avstånd. Jag och Rally fick jobba i par med Texas (whippet) och hans matte, ett mycket trevligt par som passade oss utmärkt. (Det var bara ett minus: Texas fick smak på labben Sally, vilket innebar att jag var tvungen att springa med honom två gånger över hela planen när matte kallade in honom. Att försöka hålla samma takt som en whippet är inte att rekommendera. Shit, jag såg framför mig hur jag sträckte båda låren och typ bars av planen på bår, men jag lyckades - thank god - klara mig. *LOL* Men jag kommer att ha the träningsvärk from hell imorgon...)

Anyway, inkallning på långt avstånd: hjälparen tog Rally i kopplet och gick rakt över hela planen (typ 100 m). På hennes handtecken skulle jag ropa "Rally, kom!" och förhoppningsvis vände Rally och kom rusande tillbaka till mig. Första gången blev han först lite förvirrad och kunde inte riktigt placera varifrån ropet kom, men han kom i alla fall lallande mot mig, även om växeln inte var så hög. Tredje gången blev det riktigt bra fart och då vågade hon släppa kopplet, med resultatet att han när han nästan var framme började kika bakåt och undra vart hon tog vägen. *LOL* Fjärde och femte gången kom han som ett skott utan att alls titta bakåt.

Efter det tränade vi "inte överfalla personer med/utan hund som kommer fram och hälsar" och det var han också superduktig på. Kan absolut bero på att Texas också var ganska obrydd, men hur som helst var de duktiga båda två. Sen blev det slalom mellan alla ekipage och sist blev det promenad med hundmöten.

Under tiden vi tränade på hundmöten pratade Micke med E-K om Ozzy. Nu har vi bestämt att vi ska gå vidare med att 1. börja lära in skall/tyst, 2. fortsätta med att belöna kontakt, men endast en gång, sen ska han få kommandot "ligg" och belönas när han lagt sig, men inte förrän han slappnat av. När Rally är hemma ska han också kommenderas "ligg", vilket i sin tur betyder att vi först måste lära honom det. Micke har redan börjat lite grann så det är på gång, men nu får vi lägga på en rem. De pratade om en del annat också, men nu börjar (fortsätter) vi så här, så tar vi resten sen. Håll tummarna!

onsdag, maj 14, 2008

Onsdag 14 maj

Onsdag. Det betyder att det är torsdag imorgon. Torsdag betyder kurs. Ska bli kul, men den här veckan har vi om möjligt tränat ännu mindre än förra. Micke och hundarna var till Skellefteå i helgen och i söndags var det fullt program nästan hela dan, måndagen hade jag bokcirkel, igår jobbade jag lite längre än vanligt och fick pysselgäster när jag kom hem, och ikväll har hundarna varit med Micke, själv jobbade jag till åttatiden. Allt detta = typ noll tid till träning. Men men, vi får komma igen nästa vecka. Fast då ska ju jag till Stockholm... Ja ja.

Micke och Ozzy följer med till Nordmaling imorgon så får vi ta oss ett snack om hur vi ska komma vidare. Mer om det imorgon.

Dagens bild: Ozzy, dammig och fin efter att ha ålat sig igenom ett lagomt stort rör på en byggarbetsplats. Härliga hundar!

P.S. Igår kom Sixten, min brors vorstehvalp! Rally längtar!

lördag, maj 10, 2008

Spanaren

Härliga lördag! Micke och hundarna for upp till Skellefteå igår kväll för att bygga grävlingshägn. Det var tänkt att de skulle stanna hela helgen, men eftersom nån klantat sig och det som nu borde vara i Skellefteå fortfarande är i Luleå, kan det hända att de kommer hem redan ikväll, vi får se. Hur som helst tänkte de ta en sväng förbi provgrytet i Drängsmark innan de kommer hem så att hundarna får kolla in det litet.

Man får ofta höra att borderterriers är riktiga spanare som gillar att ligga i fönstret eller på balkongen och spana på folk på gatan. Men Ozzy är ju inte riktigt någon stereotypisk border, så vi har aldrig upplevt det, förrän nu. Rally älskar att ligga på balkongen och spana! Direkt vi öppnar dörren rusar han dit. Helst vill han ju ha sällskap på balkongen också, men får han inte det går han ofta dit själv.

Ha en härlig lördag!

torsdag, maj 08, 2008

Torsdag 8 maj, part 2

Planen var ju att åka till grusgropen innan Nordmaling, och vi for faktiskt dit, men det var både dålig tidsplanering av matten och dåligt tajmat med en massa andra hundar där, så det blev inget långt besök. Istället for vi dit en gång till när vi kom från Nordmaling strax efter halv åtta, och då fick vi vara ensamma.

Idag fick vi träna på hundmöten och inkallning. Hundmötena gick bra, han var inte överdrivet exalterad någon gång, å andra sidan utsattes vi inte för så hårda prövningar heller. När vi skulle träna inkallning fick Rally demonstrera hur övningen skulle gå till och han var superduktig! Jag ställde mig en bit ifrån de andra i gruppen (som stod i en halvcirkel), E-K tog Rally i kopplet och gick från mig mot de andra hundarna, och när hon gav handtecken skulle jag ropa på honom, och duktiga duktiga vovven vände och kom på en gång, trots att han nästan stod nos mot nos med en av hundarna! Jaja, det kanske mest var tur, men man får glädjas åt de gånger det funkar. ; )

Eftersom hon har en grupp som kommer direkt efter oss så hann vi inte diskutera Ozzy-pojken, men jag gav henne en update och sa att vi måste tänka om för att få honom att förstå att vi vill att han ska vara tyst. Vi kommer antagligen att göra så att vi lär in skall/tyst, men vi ska ringa henne och diskutera hur vi ska gå vidare och så blir det nog en träff med henne också. I'll keep you posted.

Torsdag 8 maj

Idag är jag ensam hemma med hundarna. Micke är i Stockholm på galej i jobbet (och så ska han göra en magnetröntgen av ena knät också, det är väl för all del inte så "galejigt") och kommer hem imorgon.

Här går livet sin gilla gång. Ikväll är det dags för kurs igen. Vi har väl inte varit superambitiösa vad gäller träningen, men man ska ju akta sig för att bli övertränad. ; ) Ska i alla fall bli roligt att åka dit ikväll. Det var tänkt att Ozzy och Micke skulle följa med och träna kontakt också, men eftersom Micke inte är här så blir det ändrade planer. Vi måste nog ändra planer över huvud taget vad gäller Ozzy. Vi har ju tränat på kontakttagandet och det funkar bra, MEN, han kommer aldrig att sluta skälla om vi fortsätter träna på samma sätt. Vi måste få honom att förstå att kontakt är bra och belönas, men bara om han är tyst. Ska fråga E-K om tips ikväll.

Igår kväll hade spårgruppen upptaktsträff vid Björkstugan, mycket folk och många hundar och Ozzy och Rally hade skitkul så klart. Rally(!) hade dock till slut sagt ifrån när han fick nog av en cocker som hela tiden var på honom och skulle hålla fast honom och rida. Duktig Rally, sånt ska man inte tåla.

Har tänkt hinna till gropen med dem eftermiddag innan vi far till Nordmaling, vi får se om planerna håller.

söndag, maj 04, 2008

Förresten...

Om ni vill se vad vi gjorde i fredags kan ni titta här >

Söndag 4 maj

Inte klokt så fint väder vi har haft hela långhelgen! I morse gick vi en långsam morgonpromenad till parken där vi träffade Aldor och Wiklund, sen blev det ett rejs på gräsmattan när vi kom tillbaka. Jag och Ozzy ska gå en långpromenad senare ikväll, även om de båda två är rätt nöjda med gårdagens bravader.

Igår tog Micke hundarna med sig och for upp till Knacken. Eftersom det på vissa ställen låg snö kvar och vägen fortfarande var väldigt mjuk kunde de inte köra ända fram utan fick gå halva vägen. Ozzy och Rally rusade runt som två tokar och Rally blev speciellt förtjust i snön som låg kvar - fick han välja skulle han nog ha kvar lite snö året om.

Hundarna fick springa runt som de ville medan Micke passade på att städa ur stugan. För att de skulle få lite skugga hade han lagt en matta över två stolar framför huset där de la sig för att få lite svalka. Plötsligt hör Micke ett odefinierbart ljud och tänker instinktivt "orm!" så han ropar åt Ozzy som också reagerat och ställt sig upp. Mycket riktigt kommer en huggorm ringlande bara ett par decimeter framför Ozzy. Nu slutade det ju lyckligt denna gång, men det känns inte så roligt att ha huggorm kring stugan.

Hundarna fick i alla fall en skön dag i skogen (med undantag från huggormsepisoden) och var rejält trötta när de kom hem.

fredag, maj 02, 2008

Dagens bild

... med mycket motsträviga modeller:

torsdag, maj 01, 2008

Rally 6 mån


Måndag 28 april, Rally och mamma.