tisdag, januari 15, 2008

Håhå jaja, igen

Jahapp, dagen började med kräk igen, men denna gång var det Rally. Som tur var hade jag inga glasögon på mig när jag kom uppfarande ur sängen, men Micke sa att det var mer eller mindre ett litet träd som kom upp. Han (Rally) är lite smått galen i att tugga på pinnar och äta småsten och löv och vad allt han kommer över när vi är ute.

Annars kämpar vi på för att försöka hitta några slags rutiner, och det går väl så där, hyfsat i alla fall. Rally verkar sällan (aldrig?) bajsa allt på ett och samma ställe, han vill gärna göra minst två, ibland till och med tre stopp. Det märktes inte minst igår när han hade lagt en fin liten triol i vardagsrummet (typ 10 minuter efter att jag varit ut och rastat honom *suck*). Men nu är han superduktig på att vänta på varsågod när han får mat, och att gå i koppel går riktigt bra. Han kommer på inkallning, åtminstone ibland (det beror så klart på hur roligt det han är sysselsatt med är i förhållande till att springa till matte eller husse), och jag tror att han vet på ett ungefär vad han heter, men både Ozzy och Rally lider en aning av personlighetsklyvning. ☺ Körde en liten övning idag där de turvis fick varsågod. Kanske ska köra den varje dag ett tag.

Han visar i alla fall talang för att bli en duktig grythund. Nåt av det roligaste han vet är att ligga och skälla som förliggare på Ozzy. Micke har byggt ett litet "gryt" åt honom av en gammal kartong. Tanken var väl att han skulle krypa in, men riktigt så långt har vi inte kommit än. Däremot är han väldigt duktig på att krypa ut. =)

Ha en bra dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bästa lilla Rally! Han kommer att bli en enastående grythund.