söndag, september 02, 2007

Älgjakt och annat

Kort - underlined - sammanfattning av sommaren: Sommaren var bra (4 veckor i Finland), men mellan varven blev nog Ozzy lite trött på att det var så många hundar och så mycket liv. Bosse, mammas Irish softcoated wheaten-valp, hade ju så klart bara på- och avknapp (och mest var den på), och även om Ozzy tyckte att det var roligt att busa blev han lite less mellan varven. Nån egentlig träning har det inte blivit, men Micke har hunnit spåra lite med honom sen vi kom tillbaks. I början av sommaren gick spårandet inte alls särskilt bra, men nu på sensommaren har Ozzy gått som en klocka och den nya spårlinan (dyr som f-n men värd varenda krona, tydligen!) kanske också gör sitt till.

Inga större aktiviteter sen vi kom tillbaks efter semestern. Han har mest fått njuta av att springa lös på Knacken några helger och busa med Zingo, men annars har det varit rätt lugnt. Gick bra att komma tillbaks in i rutinerna, lämnar honom på morgonen och sen går Micke hem på lunchen.

Igår var vi på kräftskiva i Dalkarlså. Ozzy var ut på lite egna äventyr och när han kom tillbaka efter ett av dem luktade han skunk. Vi kan inte placera lukten, kan det vara räv? Han hade en del sand i halsbandet och pälsen, möjligtvis har han varit ner i nåt gryt och nosat. Det blev tvätt med tallsåpa...

Micke och Ozzy har åkt upp till Skäran/Knacken idag. Älgjakten börjar imorgon och inatt ska de premiärsova i stugan. Det har varit rätt kallt på morgnarna så det kanske inte blir så varmt på passen heller, men Micke har sytt en fin liten "åkpåse" åt Ozzy av en gammal fleecetröja och ett vattenavstötande tyg. Ozzy var rätt nöjd att ligga och mysa i den här hemma så vi hoppas han uppskattar den. Förhoppningsvis får de närkontakt med nån älg, men Ozzy är antagligen lika nöjd med att bara få busa med bästisen Zingo. =)

Vi var lite tveksamma, men efter en del funderande har vi anmält honom till utställning i Sundsvall i oktober. Om inte annat blir det en trevlig roadtrip!

P.S. Jättegrattis till Dolly och Liv Saga som klarade allmänlydnadspasset igår! Tjohoo!

Inga kommentarer: