söndag, september 21, 2008

Världens finaste

Alltså, vi har verkligen världens finaste hundar! I veckan har Ella, 1 år och knappa 3 veckor gammal och med mycket kryp i benen, varit här och hälsat på och Ozzy och Rally har varit så duktiga! Vi visste redan innan att Ozzy är snäll med barn - blir han less går han undan - men var väldigt tveksamma till hur Rally skulle bete sig. Men han var så duktig! Ville så klart gärna pussa henne och slicka i ansiktet, men han var väldigt försiktig, och inte ens när hon knep honom i ögonbrynet och drog honom i läppen blev han sur. Ibland backade han undan, men nyfikenheten och lusten att vara med varann var ömsesidig. Åh, jag blev så glad när jag såg detta. Och igår kväll var vi på kräftskiva med 16 vuxna och 2 barn, och Edvin (1 knapp vecka äldre än Ella) fick precis samma fina behandling. Duktiga duktiga hundar! (Att de sen stal till sig kräftskal som de låg och mumsade på under bordet var inte lika duktigt, men det är en annan historia. *LOL*) Igår for Ella hem till Uppsala efter att ha varit här i 4 dagar, och jag tror att det har varit en utmaning för hundarna även om det har gått bra, för igår efter att vi vinkat av dem i taxin så slängde sig hundarna båda två på rygg och drog en lättnadens suck. *LOL*

Idag har de varit med Micke upp till Knacken. Han var tvungen att ha dem i en hage av kompostgaller när han högg ved, annars sticker de direkt man inte är uppmärksam, men de hann busa med Zingo också så de är nog ganska trötta när de kommer hem.

En annan tråkigare sak som hänt i veckan är att Ozzy blivit påhoppad och biten (igen!) av den nyinflyttade grannens hund som kom utrusande genom häcken när vi gick förbi på gatan. Suck, man blir så trött. Det var inget allvarligt som tur var, men man blir jävligt irriterad på att de inte kan koppla honom - en hund ska inte få rusa fram och bita en annan hund rakt över ansiktet - och nästa gång kanske det blir värre. Det har skett flera incidenter, både med våra hundar och med andra hundar i kvarteret, men det verkar inte bli någon förändring. Händer det en gång till känner vi att vi inte har något annat val än att polisanmäla, man kan liksom inte bara skylla på att hunden "har en massa tonårshormoner" och "avskyr alla andra hanhundar". Men men, Micke ska gå och prata med dem så får vi hoppas att de tar sitt ansvar och att det blir någon ändring.

Nu ska jag vänta på att pojkarna kommer hem, sen blir det mys i soffan!
/A
P.S. Ozzy ska troligtvis få bli pappa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ojoj, vad det händer mycket hos er. Det jag blir mest nyfiken på är ändå Ozzys potentiella faderskap. Berätta mer!