måndag, juni 14, 2010

Mera Rally

Onsdagen före Kristi Himmelsfärd-helgen var Micke till Vännäs med Rally för att träffa en njurspecialist som skulle ultraljuda hans njurar. Stackarn såg ut som en liten punkare när han kom hem, två stora renrakade kala fläckar på varje sida, men det bekom honom så klart inte alls.

Hur som helst, eftersom specialisten hade många på kö och det var något av löpande band-principen som gällde så fanns inte särskilt mycket tid för någon egentlig konsultation, men vi fick reda på att hans njurar är ok. Däremot har han en missbildad urinblåsa som antagligen varit sån från födseln men som troligtvis förvärrats av kastreringen och resulterat i inkontinens. Veterinärens rekommendation var fysiologiskt vatten, medicin och att vi inte låter honom dricka efter ca 19 på kvällarna ( i praktiken dricker de sista gången efter att vi kommit in från kvällspromenaden).

Efter konsultation med vår ordinarie veterinär kör vi på 50/50 mineralvatten/vatten varannan dag istället för fysiologiskt vatten, eftersom det tydligen är rätt svårt att få dem att dricka det (mineralvattensblandningen dricker de utan problem). Medicinen vi fick vid påsk har vi fortsatt med och tycker att den har haft ganska bra effekt, men förra veckan tog den slut och nu har veterinären bytt till en annan. I övergången fick Rally tillbaka en del av besvären, men nu verkar det ha stabiliserats ganska bra igen, så vi hoppas att den hjälper.

Ungefär så ser det ut just nu. Han kommer troligtvis att medicineras livet ut, men om det funkar bra med medicinen kan vi testa att minska dosen så småningom. Han kan tydligen bli lite Speedy Gonzales av den... Dubbel-Speedy, blir det då! *LOL*

2 kommentarer:

Liv Saga sa...

Vad skönt att njurarna var som de skulle!

Anna/Augusti_73 sa...

Ja verkligen, får de problem med njurarna slutar det oftast illa. Lite inkontinens är i jämförelse ingenting, faktiskt.