måndag, oktober 29, 2007

Uppdatering

Micke har uppdaterat husses dagbok på hemsidan.

söndag, oktober 28, 2007

Rapport från grytet

Grabbarna Grus är hemma igen, nöjda med dagens jakt. Den resulterade inte i något byte, men de har haft en rolig och givande dag i skogen. Ozzy har fått en ny kompis, Tuva (parson), som han direkt kom väldigt bra överens med, och husse Erik var tydligen också en väldigt trevlig kille.
De var och sökte igenom tre gryt, men ingen var hemma. Ozzy hade lite knepigt att förstå vad han egentligen skulle göra från början, men när de kommit till det sista grytet hade han hunnit få kläm på det. (Kommer förhoppningsvis en redogörelse från husse på hemsidan så småningom.)
En bra och givande dag, alltså, även om (eller kanske tack och lov?) ingen grävling hänger på garagedörren...!

fredag, oktober 26, 2007

Jakt i helgen

Hej! På söndag blir det spännande, då ska Ozzy och Micke följa med på grytjakt (grävling). Ozzy var väldigt taggad när han hade grävlingen (ja, han som hängde på garagedörren och numera bor i frysen) som sparringpartner, men han har ju aldrig varit med "på riktigt".
Återkommer med rapport!

tisdag, oktober 23, 2007

Älgjakt

Har varit tyst här några dagar, jag har varit i Uppsala och hälsat på goda vänner och Ozzy tycker det är lite knöligt att skriva på tangentbordet så han iddes inte skriva nåt inlägg själv. Han och Micke har varit i älgjakten i helgen. Lördagen såg de nada, noll, ingenting. Söndagen sköt de 4 kalvar, varav Micke sköt en. Tyvärr hann älghunden fram först, så då fick inte Ozzy känna att det var hans byte.
Nu blir det nog ingen mer älgjakt i år och ikväll är det styckning av de fyra kalvarma. Ozzy blev så otroligt besviken i helgen när de kom till Skäran och Zingo inte var hemma, så ikväll ska han följa med och vara hos Bus-Zingo medan Micke är och styckar.

torsdag, oktober 18, 2007

Dollan

Ozzys favvotjej Dolly är en riktig cirkushund. Kolla bara på det här fotot (ni fattar vilket jag menar)!
Lördag-söndag blir det älgjakt igen, vi får hoppas att de har bättre tur än förra helgen, en ynka liten kalv fick de. Snodde en bild av Micke, Ozzy verkar tycka att det är en rätt långsam historia att vara på älgjakt. Men han gillar sin myspåse!

Tyvärr är Zingo bortrest, så det blir inget Zingo-bus denna helg. Själv far jag till Uppsala på minisemester!

tisdag, oktober 16, 2007

Uppdatering

Micke har uppdaterat på Ozzys hemsida.

måndag, oktober 15, 2007

Uäck

Micke är sjuk idag, och eftersom han är den som brukar rasta Ozzy på morgonen så fick jag rycka in. Det blev den vanliga rundan runt kvarteret och när vi kom tillbaks såg jag att det hängde en plastkasse på dörren till garaget. Skumt.
Hur som helst, slängde Ozzys påse i tunnan, gick upp och levererade honom till sjuka hussen, tog mina grejor och gick ner till bilen. Ser plastkassen igen och måste naturligtvis kolla vad det är - har Micke glömt nåt när han packade ur bilen igår kväll eller är det nån som varit och lämnat nåt till oss? Ska precis sticka ner handen i kassen när jag ser grävlingsnosen sticka upp. Uäck.
Vi har redan haft för mycket med varann att göra, grävlingen och jag.

söndag, oktober 14, 2007

Hemma igen

Två trötta boys är hemma igen. Micke har åkt på en rejäl förkylning i helgen, så det har varit rätt tufft att sitta på pass. Några älgar har de inte sett till heller, däremot har de hittat 3 gryt som Ozzy raskt ville sticka in i. Inga hyresgäster i sikte dock.
En av jägarna i jaktlaget har skjutit en liten grävling som han gett till Micke och Ozzy. Ozzy fick redan idag kampa med den, och var tydligen riktigt på hugget. Mickes plan är att ta ur den men att lämna muskler och dylikt och sen stoppa den i frysen. Vad planen är efter det vet jag inte, man jag hoppas vi inte behöver ha så mycket med varann att göra, grävlingen och jag.

fredag, oktober 12, 2007

På tigerjakt

Eller åtminstone rådjurs- och älgjakt. =) Micke jobbade till 13 och sen gav han och Ozzy sig iväg upp till Knacken. De ville hinna ut i skogen lite idag också, imorgon och på söndag är det älgjakt som gäller. Vi får hoppas det blir närkontakt med något, vilket av dem spelar inte så stor roll.

tisdag, oktober 09, 2007

Det blev inga foton

... men mycket spring och bus! Båda hundarna kändes svältfödda på bus och lek, så det var ordentligt med fart på, åtminstone 2/3 av rundan. Det är så roligt att se dem ihop, trots att en är stor och en är liten leker de himla bra, och Ozzy gillar verkligen Dollan. Hoppas vi kan göra om det snart!

Playdate

Ikväll ska Ozzy få åka till sandgropen i Röbäck på playdate med favvotjejen Dolly. Jag hoppas vi hinner dit innan det blir alldeles för mörkt så att jag hinner ta lite glada foton. Det är länge sen de fått busa, så himla roligt att vi får åka med!

måndag, oktober 08, 2007

Rapport från Sundsvall

Tillbaka i Umeå efter helgens utflykt till Sundsvall. Allt var roligt utom utställningen. *LOL* Vi fick en etta, men inte mer, och det är svårt som matte att se sin hund bli "ratad" när man själv tycker att han är den finaste av alla. Kritiken var i alla fall rätt bra ändå: 2 years and 5 days. Happy young man. Corr. head. Nice dark eyes. Corr. bite. Would prefer more [här ngt jag inte kan tyda, kan möjligtvis ha något med vinklar att göra] in front. Spannable body. Harsh coat. Happy mover, but a little bit loose in front. Sen vet jag inte varför det inte blev mer än så: Är han för liten (en bekant sa att han var minst i sin klass)? Gillade domaren inte svarta borders? Var det något jag själv kunde gjort medan vi var i ringen? Vem vet.

Varje gång vi är på utställning tänker jag att det är sista gången, vi får väl se. Folk säger att man måste nöta nöta nöta, men vad är det för poäng med det? Om hunden inte är en "utställningshund" så kan man väl lika gärna lägga ner och satsa på något annat istället? Något som man kan träna på.

Stort grattis till Ozzys halvbror Amigo som blev BH!! (Och BIR eller BIM, vet inte vilket eftersom vi åkte därifrån när hanklasserna var klara - det var 21 anmälda tikar i öppen klass!)

lördag, oktober 06, 2007

Sundsvall

Idag bär det iväg till Sundsvall och Internationella Mittnordenutställningen. Ozzys klass går först imorgon, men border är först ut i vår ring så vi åker ner idag för att slippa kliva upp okristligt tidigt, nu blir det bara tidigt. Dessutom hinner vi ju gå några timmar på IKEA idag och kan åka hem direkt efter utställningen imorgon. ☺
Vi får se hur det går. Har inga förväntningar överhuvudtaget, men det är klart att det vore roligt om det gick hysat i alla fall, när man nu har investerat tid och pengar i att åka dit. Domaren är från Holland (eller var det Belgien?). Hör av mig imorgon när vi kommer hem och berättar hur det gått.
Trevlig helg! ♥

torsdag, oktober 04, 2007

Mera kalas

Att vänta på tårtan medan matte fotar = bra träning.




onsdag, oktober 03, 2007

Oj oj... *trött*

Av någon anledning verkar Ozzy tro att han och jag inte klarar oss själva på nätterna, så varje gång han hör ett "misstänkt" ljud måste han varna. Det är ju av nåt slags omtänksamhet, men det kan bli rätt jobbigt i längden, när man blir väckt av hans ilskna borderskall med jämna mellanrum (för skälla, det kan han). Så nu sitter jag här och är trött, tröttare, tröttast.

Pratade med Micke igår kväll när han var på väg tillbaks till Ängelholm och besöket hos Foxteaser hade varit mycket trevligt och givande. Fem härliga hundar hade de, och Gunnel hade legat i famnen på honom mest hela tiden (det är en hund, alltså *LOL*). Nåja, de har inga valpar än, men de ska höra av sig när det är parning på g så får vi se. Vet inte om det känns så himla bra tajmat just nu, men sånt kan ju ändras.

tisdag, oktober 02, 2007

Idag är det ingen vanlig dag


... för idag är det Ozzys födelsedag!