söndag, augusti 28, 2011

Tittar in

Hur jag än bär mig åt verkar det som om jag inte lyckas skriva inlägg med tätare intervaller än var tredje månad...
Sommaren har varit fin - vi flyttade till hus vid havet den sista juni och hundarna älskar vår stora tomt där det finns massor att upptäcka. Än så länge har de inte fått njuta så mycket av just tomten eftersom staketbygget har gått i stå, men speciellt i somras var det härligt att bo så nära havet och kunna gå och låta dem bada varje dag. Än så länge får de nöja sig med den hage Micke har gjort framför trappan och tyvärr har de (speciellt Ozzy, som vanligt) fått för sig att de måste skälla på allt och alla som går förbi. Jag har förhoppningar om att det blir bättre med detta när staketet är klar, men man vet ju aldrig.
Efter semestern tog Micke båda två till veterinären, vi tyckte att de varit så otroligt kliiga på sistone. Ozzy fick en kur också, han verkar ha otroligt lätt för att få eksem, men nu är det bättre. Rally hade också två fästingar i somras, men annars har de klarat sig bra. Verkar generellt ha varit mindre fästingar den perioden vi var hemma, åtminstone jämfört med ifjol samma tid.
Någon jakt har det inte blivit i sommar, alla hade helt enkelt sommarlov och semester, men snart drar älgjakten igång och då följer de åtminstone med ut i skogen. Senare i höst blir det en jakthelg söderöver också, samma som förra hösten.
Att köpa hus innebär att man samtidigt köper sig en massa projekt, och tyvärr har huset och allt som kommer på köpet fått all vår tid i sommar. Ett av de större projekten är att bygga garage, något som ska påbörjas om ett par veckor. Igår hade vi byggmöte här i köket, då var också mamman till Ozzys sista kull med (Snäckan), det är nämligen hennes husse som ska bygga åt oss.


Så länge!
/A

onsdag, maj 11, 2011

Hohooo?!

Här ekar det tomt! Uppdaterar man inte oftare än var tredje månad kanske det inte är så stor poäng med att ha en blogg... Men den får ligga kvar ett tag till. Vem vet, sent ska syndaren vakna, var det någon som sa. ; )
Det har egentligen inte hänt något speciellt på hundsidan sen jag skrev sist. Livet går sin gilla gång, hundarna tar det rätt lugnt i veckorna, det är de vanliga promenaderna och ibland några extra långpromenader med grannarna, och på helgerna en och annan tur i I20, men i övrigt är det rätt händelselöst. Ozzys senaste kull med Snäckan har flyttat till sina hussar och mattar och två av dem stannade här i krokarna. Skott, som numera heter Mono (för att matcha storebror Stereo) bor i Ansmark strax söder om stan, och en av tikarna bor kvar hos Snäckan. En annan av tikarna, Driva, flyttade till Skara. De andra har jag inte riktigt koll på, Micke vet nog mer.
Just nu längtar vi alla efter att flytta till vårt nyköpta hus i Obbola. Då får hundarna dryga 2400 kvadrat att kuta omkring på!

Driva. Ozzy-barn och Skarabo!

söndag, januari 30, 2011

Ozzy ♥ Snäckan = 5 valpar

Idag har vi varit till Hissjö och tittat på Ozzys helt färska valpkull som han har ihop med Snäckan. Valparna är bara 6 dagar gamla och det är inte så mycket fart i valplådan än, de vill mest äta och sova, men man kan inte låta bli att bara sitta och titta på dem hur länge som helst ändå. Och jo, det rycker i valptarmen, men tre hundar? Nä, skulle inte tro det. Det blev 5 valpar, 2 hanar och 3 tikar, och Snäckan är en superduktig mamma.




Misstänker att det kommer att dyka upp fler foton på de här godingarna när de blir lite större. När de bor så nära vill man ju passa på att träffa dem flera gånger innan de flyttar ur boet!
Ett par av valparna är redan tingade men om du är intresserad kan du ringa Micke på 070-7265331. Valparna säljes i första hand till aktiva jägare.
/A