måndag, maj 10, 2010

Rally, igen

I veckan tog vi ett nytt urinprov på Rally, men det visade ungefär samma sak som förra gången, ingen infektion men väldigt urvattnad urin. Vi har fortsatt att ge honom medicin för inkontinensen och de senaste veckorna har hans problem med detta i princip försvunnit. Nu på onsdag ska vi dock till Vännäs för att låta en njurspecialist kontraströntga honom eftersom det inte verkar som om allt står rätt till. Håll tummarna för att allt går bra.

P.S. Idag fick han gå i provgryt för första gången sen kastreringen (och kanske första gången för i år också?) och husse var mycket nöjd! Nu är det tydligen annat ljud i skällan - duktig hund!

söndag, maj 02, 2010

Rally

För ca 1½ månad sen så valde vi att kastrera Rally, dels eftersom hans andra kula aldrig ramlade på plats, dels eftersom han har blivit mer och mer hanhundsilsk. Från början älskade han alla (även om kärleken inte alltid var besvarad), sen började han ge tillbaka ifall nån annan började tjafsa, men till slut blev det så att han valde att "hellre förekomma än att förekommas" och gick igång på minsta lilla vilket blev rätt tröttsamt i längden.

Några veckor efter kastreringen upptäckte vi att han hade svårt att hålla tätt. Det visade sig att det ibland händer att hundar, både hanar och tikar, blir inkontinenta av kastrering, vilket vi upplever att vi aldrig blev upplysta om. Vi hade antagligen valt att kastrera honom ändå eftersom cancerrisken är större med en kula i buken (Rallys visade sig sitta i ljumsken vilket gjorde ingreppet lite mindre), men det hade känts bättre om vi hade upplevt att vi gått in i det med öppna ögon.

Påskhelgen kändes det så pass akut att vi for in med honom till veterinären. Förhoppningen var att urinprovet skulle visa att han hade en urinvägsinfektion, men det hade han inte och blodprovet visade heller ingenting. Istället fick vi en medicin som ska ges 3 ggr/dag och som förhoppningsvis skulle hjälpa. Några dagar senare ringde vi vår vanliga veterinär ang. problemet och nytt urinprov togs. Det visade fortfarande ingen infektion, däremot var hans urin väldigt "urvattnad". Just nu vet vi inte vad det beror på, men vi ska 1. ha honom på njurröntgen hos en specialist som besöker Vännäs senare i maj, 2. låta honom dricka kolsyrat vatten varannan dag. Hon ville inte ändra något på medicineringen innan vi gjort detta. Han är pigg och glad, precis som vanligt, men lite orolig är man ju allt. Däremot tycker vi nu att det har blivit mindre problem med läckandet, så förhoppningsvis börjar medicinen nu ge effekt.