fredag, april 24, 2009

Coffie har flyttat

Nu har det sista lilla trollet flyttat till en ny familj. Coffie ska bo i Lycksele (hos en familj som redan har två borderterrier) så honom kommer vi nog att få träffa ibland.

Foto: Märith.

onsdag, april 22, 2009

Lilltrollet

Micke ryckte ner hundarna i måndags, så nu har båda sommarkostym. Förhoppningsvis betyder det att det blir lite mindre hår på golvet här hemma, men jag misstänker att det är marginellt. *suck* Rally tycker nog att det är rätt skönt, för han har kliat sig rätt mycket på sistone, han blir ju snabbt som ett lejon.

Tessie har ultraljudats idag: minst 5, kanske 6 valpar! Så nu håller vi tummarna för att allt går bra! Valparna kommer att födas i v 22, leverans v 30. Är ni intresserade, hör av er till Anne (Hörntorpets kennel, länk här till höger), eller till Micke.

tisdag, april 21, 2009

Dagis!

När jag kom tillbaka till jobbet efter påsklovet fick jag på kommunens intranät se att Forslunda annonserade efter hundar som ville komma och vara på dagis i 6 veckor. De har en kurs där de bl.a. lär sig sköta ett hunddagis, och de hundar som får plats får vara där alldeles gratis under hela kursen. Micke ringde på en gång, men fick inget svar eftersom de var på påsklov, och igår morse när han ringde igen fick han höra att det troligtvis var fullt. Så vi blev extra glada när en av lärarna ringde upp på eftermiddagen och berättade att båda fått plats! Egentligen mår de fint här hemma, speciellt som jag jobbar hemma ett par dagar i veckan, men det känns roligt att få möjlighet till lite miljöombyte för dem, med lite social träning och hantering av andra. Jag gissar att de kommer att vara ganska trötta på kvällarna, åtminstone tills de har vant sig.

På måndag klockan 8 ska de vara på plats, och sen är det lämning kl 8 och hämtning kl 16 varje dag i 6 veckor. Man får ha önskemål om aktiviteter utöver promenaderna om man vill, och vi vet inte så mycket om det än men agility nämndes i alla fall, och det tror jag bestämt att Rally ska få prova. Jag hör av mig igen när vi har varit där!

söndag, april 19, 2009

Electra

Den här sötnosen hämtades hos Märith idag. Hon ska heta Electra (men skulle lika gärna kunna heta Kajsa Kavat) och hennes nya familj bor i Österbotten i Finland, vilket känns extra roligt eftersom vi kommer därifrån. Vi har redan kommit överens om att vi ska hälsa på henne i sommar. Rally fick träffa henne en liten stund när de kom ner från Piteå, och det blev nog kärlek vid första ögonkastet.

Micke och Ozzy har varit med två av valpköparna upp till Piteå idag för att hämta deras valpar och träffa ytterligare en av valpköparna som kommer från Norge, så jag och Rally har varit ensamma hemma. Jag trodde att han skulle bli lite gråtig och gnällig när de åkte och han inte fick följa med, men jag sysselsatte honom med en aktivitetsboll ett tag, och sen kom han aldrig ihåg att gnälla. Resten av dagen var han jätteduktig, men han tyckte nog att matte var ganska tråkig som bara satt framför datorn och jobbade. Micke tog ut dem i skogen lite väl en timme innan de for, så han var nog ganska nöjd ändå.

Ja, nu har alla valpar utom en flyttat! En hanvalp som ska bo i Piteå hämtades igår, idag hämtades Electra och Caliber (som ska bo i Bygdeå), och den norska familjen åker hemåt imorgon bitti efter att ha övernattat på hotell. Deras lilla hanvalp blir den som flyttar längst, 100 mil. Electra har vi som sagt redan bestämt att vi ska åka och hälsa på i sommar, och två av de andra valparna kommer antagligen Micke att träffa på grytlägret i juni. Det känns roligt att få möjlighet att träffa dem ibland och följa deras utveckling!

tisdag, april 14, 2009

Och apropå Ozzybarn...

... så hoppas vi att det är en kull till på gång! Anne från Hörntorpet (Rallys uppfödare) var hit med Tessie (Rallys mamma) för några veckor sen och vi väntar med spänning på att hon ska ultraljudas så att vi får se om det blir några valpar eller inte. Håll tummarna!

Som resesällskap hade de med sig Rallys syster Tikka med matte. Det var så himla roligt att se Rally och Tikka leka, för de var så otroligt lika både i utseende och kroppsspråk och de fattade genast tycke för varandra.

Återkommer i ärendet så snart vi hört ifrån Anne!

Besök hos Ozzybarnen

Igår var vi upp till Piteå och hälsade på valparna i Ozzys första kull. De är leveransklara på fredag och flyttar till sina nya familjer i helgen. Minst en ska flytta till Norge och en till Finland, en blir kvar i Piteåtrakten och en flyttar till Bygdeå. Den sista är det ännu lite ovisst med var han hamnar men det finns ett par intresserade.

Valparna var sjukt söta, så klart, men det gick ändå bättre än väntat. ; ) Vi var helt beredda på att vi skulle vilja ta hem en, men det kändes rätt ok att lämna dem hos Märith allihop när vi åkte. Om Rally varit några år äldre kanske det hade kunnat komma på fråga, men för tillfället är det verkligen inte aktuellt.

Alla var mycket pigga och kavata, även om ett par av dem var lite mer kaxiga än de andra, och vi tror att det kommer att bli riktigt fina hundar. Ozzy fick också komma in och hälsa på sina bebisar och som ni ser var han ganska skeptisk. Han var väl den ende av oss som inte direkt föll pladask för dem. ; ) Hans taktik såg mest ut att vara att försöka springa ifrån de där små otäckingarna som hängde honom i hasorna (och öronen också, för den delen), vilket inte lyckades särskilt bra. När sen Loa kom så ville han så klart lägga all sin charm på henne, men Loa i sin tur var inte alls intresserad. Loa sa ifrån till Ozzy och Ozzy sa ifrån till valparna, och ingenstans gick budskapet hem. *LOL* Micke kommer troligtvis att följa med en av valpköparna på lördag och hämta deras valp, så då får han se godingarna en gång till.



onsdag, april 01, 2009

Ernst får pedikyr

Det här skulle man ju faktiskt kunna tro är ett aprilskämt, men det är det inte. Kommer ni ihåg Ernst? Han har dykt upp i bloggen några gånger förr (här, här och här). Här är han igen (glöm inte att höja ljudet):