onsdag, december 31, 2008

söndag, december 21, 2008

Grattis!

Bättre sent än aldrig, var det någon som sa... Idag har Ozzy och Rally fått födelsedagstårta, några månader för sent bara *harkel*, men nu kändes det som om det fanns så mycket att fira att vi var tvungna att komma till skott. Ozzy glupade i sig sin på två röda, medan Rally höll på att sätta i halsen så matte var tvungen att skära små små bitar. Han trodde nog att han kommit till himlen, för nåt så gott har han aldrig fått! *LOL* Nu är de med husse i skogen och springer sig trötta.

Glad fjärde advent!

Söndag 21 december

I veckan har Ozzy haft dambesök, Loa har varit här två gånger - först i torsdags och sen kom hon hit igen på lördagen. Det har gått bra båda gångerna, och idag var det ett glatt återseende för båda. Loa hann knappt innanför dörren innan hon ställde upp sig, så hon verkade ha fattat ordentligt tycker för sin friare. ; ) Nu håller vi alla tummar och tassar för att det blir valpar också, går allt som det ska bör de födas i vecka 8. Har redan sagt till Micke att vi måste åka upp och titta på Ozzybarnen när de är sisådär 7 veckor gamla! Ett par av valparna är redan tingade, så om du är intresserad är det läge att höra av sig till Märith (Lappstintans kennel) på en gång, 0911-34282. Hon ser helst att valpköparna är jaktintresserade.

Annars har inte så mycket hänt den här veckan. Vi har det halt och jäkligt, så några snabba långpromenader har det inte varit tal om. Imorgon söndag tänkte Micke ta med dem ut i skogen ett varv så att de får springa av sig ordentligt, men Ozzy har varit rätt tagen efter uppvaktningen, så han har inte gjort många knop sen i torsdags. Han har lite problem med tassarna nu, det är rött och irriterat mellan trampdynorna och han kan inte låta bli att slicka. Vi försöker smörja och sätta på sockarna, men han blir så jäkla sur. *LOL*

På tisdag är det dags att åka till Finland och fira jul. Det blir lite trångt med alla hundar hemma samtidigt, men vi är bara hemma i 5 dagar så det ska nog gå bra. Surkarten Filip får väl hålla sig på sin kant. Kan säkert bli trångt på båten också eftersom vi åker med sista turen före julafton, men efter lite gnäll brukar de lägga sig och vara rätt coola, så vi hoppas det går lika bra som det brukar.

Läggdags!

söndag, december 14, 2008

Uppdatering

Micke och hundarna är hemma igen, och Micke har också uppdaterat hemsidan ->

SJ(gs)Ch!!

En stolt och lycklig Micke ringde tidigare ikväll och kunde berätta att Ozzy blivit svensk grytchampion idag!! De är i Blåsmark på kombinerad jakt- och Grythundklubbsmöteshelg, och Ozzy sprängde en räv i naturgryt, utan att i princip få en enda skråma. Micke hade varit så nervös att han nästan svimmat, han kommer nog att berätta mer själv på hemsidan. Duktiga, duktiga Ozzy Bus!

onsdag, december 10, 2008

Loa löper!

Loa började löpa sent igår kväll, så det blir parning nästa helg, sista helgen före jul, vilket passade alldeles ypperligt eftersom Märith ändå ska ner till Umeå torsdag-fredag i ett annat ärende. Spännande!
Till helgen blir det jakt i Piteå, matten ska istället adventsbaka hos Malin. Känns bra för alla! ; )

tisdag, december 02, 2008

Glömde en sak

Ozzys pappa Rozzo gick bort för en liten tid sen. Det är så klart jättetråkigt för Anneli och Lorenz att mista en kär gammal vän, men han hade nog hunnit uträtta det han hade tänkt sig här på jorden - han blev 15,5 år gammal och var t.o.m. med och jagade i höstas. Ozzy är till utseendet väldigt lik Rozzo, så vi hoppas att han har ärvt hans bli-gammal-gener också så att han blir minst lika gammal som sin pappa.

Oj!

Här får man nog säga att det är mer än lovligt länge sen det hände nåt! Tiden rusar iväg med en jädra fart, förstår inte vart den tar vägen! Eller förresten, det var nån som sa att den inte går utan att den kommer, men det verkar inte spela någon roll - inte hinner jag mer för det.

Hur som helst, det har inte hänt så mycket sen sist egentligen. Rally rusar vidare och tar varje kurva på två hjul (ben?), som den glada skit han är. Det är egentligen omöjligt att någonsin bli arg på honom, men idag blev jag faktiskt rätt sur när jag kom hem och såg halva min mössa i en nätt liten garnhög. *MORR* Hade god lust att låta honom vara utan middag - han hade ju ätit sig mätt på mössa... Han är en jäkla marodör ibland, och världssämst på att vara ensam hemma (och han var inte ens ensam, han hade ju Ozzy som sällskap). Jaja, vad gör man. Han är ju ett gostroll ändå, och vill numera jättegärna ligga i famnen och mysa.

Ozzy har varit rätt omöjlig på sistone med sitt skällande och gnällande, och är man ute med honom i parken ropar man ofta för döva öron - det verkar finnas massor med löptikar för tillfället som lämnar en massa spännande dofter efter sig överallt. Apropå löptikar så har vi inte hört nåt från Loa än, men vi hoppas att hon börjar löpa vilken dag som helst. Vore trist om valpplanerna gick i stöpet, men men, vi får se.

I helgen ska det bli rävjakt, och nästa också, tror jag. Så håll tummarna för jaktlycka!