fredag, juli 25, 2008

Hej hallå!

Här har det varit tyst länge, vi är på sommarlov och hundarna busar järnet varje dag. När hela gänget är samlat är det 6 busar på en gång, och då kan man faktiskt känna att det blir lite mycket *LOL*, men för det mesta är det bara roligt och de njuter av att springa ut och in som de vill. Ozzy har badat en del, men Rally är för feg än, han går i upp till magen, men sen är det stopp.
Dan efter att vi kom hit åkte Micke och hundarna iväg på grytläger. Ozzy gick B-prov och blev godkänd! Han jobbade jätteduktigt och klokt i grytet, vilket ju var extra roligt att se med tanke på hur det gick i julas. Och eftersom det gick så bra så kommer Micke antagligen att anmäla honom till ett prov till innan vi far hem (eller egentligen samma dag vi har tänkt åka, vi kanske skjuter fram det en dag).
Näpp, iväg på nya äventyr!
=D

torsdag, juli 03, 2008

Boys of Summer

Stor vill inte vara med på bild! *LOL*

Liten försöker lista ut hur han - utan att upptäckas - ska komma åt godiset matte gömt i sin Crocs-sko...

tisdag, juli 01, 2008

Tisdag 1 juli

Long time, no see! ; )

Micke och jag har varit till Stockholm och pussat på min systers bebis Hugo i helgen, och under tiden fick Ozzy och Rally bo på Bettans Hundpensionat utanför Övik. Vi var väl lite skeptiska innan, ska erkännas. Inte till Bettans utan till att ha dem på pensionat ö.h.t., och när vi lämnade dem satte ylandet igång ögona böj. Som ägare vill man ju att ens hundar ska kunna uppföra sig, men jag antar att hon sett värre saker. Och Bettan själv tog det med ro, hon sa att de skulle komma att lugna ner sig efter att de fått gå en promenad och utforska stället de hamnat på lite mer. Nåväl, lämningen gick bra, och även om hon sa att vi gärna fick ringa och kolla hur det gick så höll vi oss ifrån det.

När vi kom tillbaka på söndag kväll för att hämta dem var det två lyckliga små busar som kom rusande. Allt hade gått bra och Ozzy hoppade upp i famnen på Bettan innan vi åkte därifrån, så de har nog bara haft det gott. Ozzy var dock lite hes, och mycket riktigt sa hon också att han varit gnälligast av dem. Dessutom avslutade han det hela med att gå och skälla ut en gråhund några boxar bort innan vi åkte... Rally hade direkt räknat ut hur luckan ut till hundgården funderade, medan Ozzy stod som en dumsnut och undrade hur han skulle ta sig ut. *LOL* Hur som helst, känns bra att allt gått bra och att man vet att man kan lämna dem där igen ifall det skulle behövas.

Strax innan Sundsvall på vägen upp till Umeå blev vi inblandade i en bilolycka. Även om både vi själva och bilen klarade oss relativt bra så är vi tacksamma att vi inte hade hundarna i bilen. Smällen tog precis i det hörn hundburen brukar vara, och även om hundarna inte hade skadats hade de kanske blivit "bilrädda". Läs mer här ->

Ozzy har blivit lite rund, vi har väl inte varit så duktiga på att motionera honom sista tiden, så nu har Micke börjat cykla med honom en runda varje kväll. Vi har tänkt köpa en springer, men än så länge så håller han bara kopplet i handen. Just nu är Micke med Rally och lägger spår åt Ozzy i I20-skogen, imorgon är det spårträning igen, och snart är det semester, då får Ozzy och Rally träffa Charlie (lab), Sigge (lab), Filip (fox), Bosse (veteterrier) och Sixten (vorsteh)! Mamma Mia, vilken cirkus det kommer att bli...! *LOL*

Och jo, Micke fixade Rallys pass idag, så nu är det fritt fram!