torsdag, mars 27, 2008

Torsdag 27 mars

Oj, mars har verkligen inte varit någon bra bloggmånad. Men vi kanske bättrar oss framöver... *harkel* ; )

Påsken kom och gick, och vi hade det lugnt och skönt. Vi var iväg med hundarna till sandgropen i Röbäck två gånger och Ozzy och Rally tyckte det var himla skoj att vara lösa. Nu börjar det ju faktiskt vara så ljust på kvällarna att man hinner dit en vända efter jobbet om man vill.

Lö-sö for vi upp till Skäran/Lövsele. Tänkte ta en tur till stugan, men eftersom vi inte hade några skidor med oss gav vi upp det projektet ganska snabbt. Jag meddelade rätt omgående att mitt humör inte skulle bli att leka med av att pulsa 1 km i knädjup snö fram och tillbaka, och Micke insåg nog också att det inte direkt var någon lysande idé. Istället blev det soffan och trevligt sällskap hos familjen Karlsson/Pettersson och Zingo. På söndagen for vi ut i skogen med skotern (som inte är nån skoter utan en fyrhjuling med band istället för hjul, vad sjutton man nu kallar en sån maskin) och grillade korv och pinnbröd. Rally tyckte det var himla skoj, men Ozzy har varit lite nere av sina mediciner så han låg mest i sin sovpåse och suckade. Utom när korven kom fram.

Idag har Ozzy ätit sista tabletterna och verkar vara sitt vanliga jag igen. Rally har fullt upp med att tappa tänder men *ta i trä* han verkar trots detta konstigt nog inte så intresserad av att gnaga på möbler och annat. Hoppas hoppas hoppas att det håller i sig!

Avslutar med några foton från gropen:


fredag, mars 21, 2008

Glad påsk!

önskar
Rally & co


onsdag, mars 19, 2008

tisdag, mars 18, 2008

Lite mindre sjuk liten hund

Ozzy är redan på bättringsvägen. Igår eftermiddag och kväll var han fortfarande lite trött och ledsen i ögat, men det blev lite bättre av att han fick lite extra gos och ligga och mysa på pläden i mattes fåtölj. Sista rundan trippade han på nästan som vanligt, och nu i morse var han också ganska pigg. Han ska äta kortison och penicillin i 10 dagar och ta det lugnt under tiden, så några långutflykter i skogen över påsk får vi nog försöka hålla oss ifrån. Men en liiiten skogsutflykt ska nog gå bra. ; ) Han får ha sele nu också så att halsbandet inte trycker på det onda på halsen. Snart är han nog sitt gamla vanliga jag, vår tappre lille soldat!

måndag, mars 17, 2008

Klappar om sjuk liten hund

Har jobbat hemma på eftermiddagen och klappat om Ozzy som är sjuk. I lördags var han och Micke upp till Lövsele, och naturligtvis fick Ozzy för sig att sticka och var försvunnen i över en timme. När han kom tillbaka var han ordentligt trött och slut, och när de kom hem på kvällen fick han hostattacker med jämna mellanrum. De två senaste nätterna har ingen av oss fått mycket sömn, kan jag säga, och i morse hostade han så att han kräktes.

Idag var Micke med honom till veterinären i Vännäs och det konstaterades att han har en rejäl inflammation i halsen. Dels fick han lugnande för att de skulle kunna undersöka honom ordentligt, dels har han fått både kortison- och penicillinspruta, så han har varit väldigt dåsig och trött hela eftermiddagen. Nu ska han ha kortison och penicillin i 10 dagar, och om allt går som det ska så kommer han att må rejält bättre om bara några dagar, men just nu är han ganska ynklig. Rally, som också är hemma nu, tycker att det är skittrist att storebror inte vill busa, men sånt är livet. Hoppas att Ozzy känner sig bättre till helgen när vi har planerat att åka upp till Skäran/Knacken.

Over and out.

söndag, mars 16, 2008

Söndag 16 mars

Oj vad tiden går! Och Rally håller på att bli stor. Han har redan tappat en massa tänder och nya har kommit fram - vilket i och för sig är tacksamt med tanke på hur sylvassa valptänderna är - men nu säger vi nästan varje dag hur stor han har blivit, lillskiten.

Igår var Micke och Ozzy upp till Lövsele och skulle jaga. Så mycket jakt blev det kanske inte, men de hade åtminstone en skön dag i skogen och det var en trött och nöjd hund som kom hem. Nästa helg är det ju påsk, och då åker vi upp till våra kompisar i Skäran ett par dagar, så då ska vi förhoppningsvis hinna med en utflykt till Knacken också.

Rally och jag hade en myslördag hemma med lite klickerträning, bus i parken och promenader. Det är så roligt att vara ut med honom ensam, för då är han otroligt på med träningen. Har man båda hundarna med sig är huvudet fullt med så mycket annat, så då har han inte riktigt tid. *LOL*

Igår kväll fick Rally träffa en pyttebebis på två veckor. Han var väldigt nyfiken men också väldigt skeptisk, och det såg lite komiskt ut när han smög kring babysittern för att försöka komma underfund med vad det var för nåt.

Vi har en ganska fin och solig dag här i Umeå, jag hoppas att vi hinner åka ut och busa med hundarna lite på eftermiddagen. Micke har åkt till MC-klubben för att spika och hamra lite och jag har tänkt scrappa några timmar.
Ha en skön söndag!


Rally, Bad Ear Day ; )

Bandit-Rally gömmer sig i buskarna så att matte inte ska ta pinnen ifrån honom.

Racer-Rally

Färdig!

söndag, mars 09, 2008

Söndag 9 mars

Rally har (efter en set-back som nog i det närmaste var dödsstöten för mattan i gästrummet) blivit bra i magen, och i samma veva har vi faktiskt bytt foder åt Ozzy också (samma märke men annan typ som ska vara skonsammare för magen). Vi har en tid varit lite tveksamma och funderat på att byta eftersom han är väldigt upp och ner i magen - ibland ser det jättefint ut, ibland mindre fint, utan att ge någon mer detaljerad beskrivning - och tydligen är det inte alldeles ovanligt med det foder vi haft. Nu fasar vi över i några dagar, sen hoppas vi det blir bra. Apropå bajs - grattis till Dollan som i veckan bajsat korvar för första gången på länge! =D Ett big time hallelujah moment!

Vi har haft det mest fantastiska vintervädret man kan tänka sig hela veckan - massor med snö och strålande solsken - därför tänkte Micke passa på att ta hundarna med sig och åka upp till Knacken idag. Naturligtvis är det vädermässigt sämsta dan på länge - en isande snålblåst med snöblandat regn och solen lyser endast med sin frånvaro. Istället blev det en långpromenad i I20-skogen - helt ok, men det är så klart inte Knacken. Nåja, det är snart påsklov och då om inte förr tänker vi åka upp. Eftersom Rally skulle få följa med var vi tvungna att lösa transportproblemet, så han fick träna att "åka ryggsäck" innan de for. Just den här ryggsäcken var inte så bra så Micke skulle istället ta en jaktryggsäck där man kan snöra åt öppningen och förhindra alla eventuella kamikaze-stagediving-hopp, som har blivit något av Rallys främsta kännetecken. Men annars verkade han finna sig rätt bra i att sitta i ryggan!

onsdag, mars 05, 2008

Bajsrapport

Det ser fint ut!
; )

tisdag, mars 04, 2008

Livet går sin gilla gång

... och det mesta är ungefär som vanligt. Från och med den här veckan har jag återgått till att vara uppe på universitetet och jobba. Rally är fortfarande med Micke på jobbet, men ju äldre han blir desto mindre nöjd är han med att bara hålla sig på rummet. Han vill utforska och upptäcka saker, och kompostgallret har han för länge sen listat ut hur han ska ta sig förbi. Tanken är ju att de ska vara hemma båda två när Rally blir äldre, men vi får ta det steg för steg. Just nu är Ozzy hemma själv, och då tror han så klart att vi tre andra är tillsammans nånstans och har dunderkul, så han blir lite lätt uppjagad när Micke och Rally kommer hem på lunch.

Rally har varit risig i magen - här om kvällen hade vi skitkul *ironisk* - så nu har vi tagit bort det vanliga fodret och ger honom kokt ris och morotspuré i några dagar. Humöret är på topp, men blir han inte bättre ringer vi veterinären.

Ikväll har vi varit på årsmöte med brf hos grannarna. Killarna var med ett tag från början, men det var alldeles för många intressanta orientaliska mattor med frestande mattfransar att tugga på för att husse och matte skulle kunna slappna av, så de fick gå hem efter ett tag.
Over and out.