fredag, februari 29, 2008

Förresten...

Rally har tappat en tand! Ska bli härligt att han blir av med de sylvassa valptänderna, men om han luktar lika mycket skunk i munnen som Ozzy gjorde under tandbytet blir det inte så många Rally-pussar framöver...

Rally och Mia

Moster Mia har varit på besök! Momma har också varit här, men hon fastnade inte på bild. Rally gillade dem båda två (och de honom, needless to say), men han funderade ett tag på om han skulle bli putt när de envisades med att kalla honom för Larry. ; )

onsdag, februari 27, 2008

Oj!

Onsdag igen och inga inlägg på en hel vecka! Tiden rusar iväg och ibland glömmer man bort att man har en blogg, eller åtminstone kommer det lite längre ner på prio-listan.
Hur som helst, en kort summering av vad som hänt (vilket inte är så mycket):

♥ Rallys fot är bättre. Nån gång då och då kan man se att han lyfter benet, men i det stora hela verkar han ha återhämtat sig helt. Återstår att se om han lärt sig att akta sig för dörren.
♥ Ozzy håller på att bli tokig av "kärlekskrankhet" (och göra oss tokiga på kuppen, med sitt gnällande). Måste finnas en massa löptikar just nu.
♥ Det blev tyvärr ingen jakt i helgen för Ozzy, han fick nöja sig med en långpromenad i I20-skogen med husse, men det var ganska roligt det också.
♥ Rally har fått träffa både Tuva och Dolly för första gången. Tuva hälsade han på hemma hos henne. Hon uppfostrade honom en del, och Rally tackade med att lämna en liten brun present på vardagsrumsgolvet. Duktig hund. NOT. Dolly kom på en kort visit när matte skulle hämta en bok. Hon gav honom några små örfilar, men det gick bra med tanke på att hon inte är så förtjust i valpar. Dollys husse blev enligt uppgift desto mer förtjust i honom.
♥ Rally har också fått träffa mormor och moster för första gången, de är på besök just nu.
♥ Ozzy kräktes i morse. ; )

Ganska händelsefattigt alltså.
Hoppas ha fler och roligare saker att berätta nån annan dag!

onsdag, februari 20, 2008

Halta Lotta, lite mindre halt

I morse tyckte vi att det fortfarande inte kändes som att det blivit någon nämnvärd förbättring med Rallys hälta, så Micke ringde veterinären igen. De var egentligen fullbokade hela veckan, men han fick komma in 9.15 med Rally så skulle de klämma in honom i schemat.

Rally fick lugnande och så röntgade de foten/benet. Inget är brutet. Det var väldigt svårt att se, men han har troligtvis en spricka i en tå. Vi kommer inte att göra något åt det, det bör läka ihop av sig självt, men skulle det vara så att det fortfarande inte är bra om en vecka så ska vi komma tillbaka. Han har benet lindat för att få stöd och ville till en början inte så gärna gå omkring så mycket, men det kan nog lika gärna ha berott på sviterna av det lugnande - han har sovit mycket sen han kom hem.

Nu efter sista pinkrundan (vilket i nuläget betyder några meter fram och tillbaka på gräsmattan) var han väldigt pigg och framåt när vi kom in och såg faktiskt ut att gå med lite mindre bekymmer, så det ska nog bli bra det här också.

tisdag, februari 19, 2008

Halta Lotta

Micke kom hem sent igår kväll från Stockholm och i det allmänna glädjetumultet kom Rally i kläm med en fot när Micke skulle stänga dörren. Han ylade till men sen verkade han inte särskilt brydd, men i morse var han ordentligt halt och hoppade omkring på tre ben. Micke ringde veterinären, och efter att ha pratat med två olika kom vi fram att vi avvaktar under dagen och ser vad som händer. Vi klämmer och känner men han ger inte minsta lilla pip ifrån sig, så det verkar i alla fall väldigt osannolikt att något skulle vara brutet. Nu på lunchen såg det bättre ut, även om han inte går som vanligt än.

söndag, februari 17, 2008

Pojkarna på Knacken

Grannen ringde på i morse, skruvade lite generat på sig och undrade om det möjligtvis kanske kunde vara så att någon av våra pojkar bajsat i källaren. Jag insåg snabbt att det ganska säkert var Rally som lämnat en liten present, gick ner och hittade en prydlig kännspak spikrak liten korv och två småpluttar. Helt klart Rallys signatur på dem. *LOL* Han måste i något obevakat ögonblick ha gjort dem igår, men Micke kan för sitt liv inte förstå när han hunnit. Nåja, det var inte lönt att neka.

Micke och hundarna har varit till Skäran i helgen och hälsat på kompisar. Idag var de en tur upp till Knacken i det härliga vädret, något som visade sig vara lite mer ansträngande än de tänkt sig - snöskorna gick sönder och skaren höll inte ens för hundarna, så de var ordentligt trötta alla tre när de väl kom fram. Som grädde på moset har dörren svällt så det går inte att ta sig in, men det blev i alla fall en mysig paus på trappan i solskenet.



fredag, februari 15, 2008

Håll tassarna!

Idag håller vi tummar och tassar för Dolly som är till Luleå för att göra gastroskopi och koloskopi. Hoppas att undersökningarna går bra och att ni äntligen får veta vad som är fel.
Pussar och kramar från Ozzy och Rally!


Edit: Fick SMS av Liv Saga, Dolly är vaken och mår bra. Om 10 dagar kommer provresultaten.

torsdag, februari 14, 2008

Puss från Ozzy

Han avskyr tröjan, men kan ändå inte låta bli att erkänna att han var väldigt söt i den på Alla Hjärtans dag för två år sen:

onsdag, februari 13, 2008

Groprejs

Micke och Ozzy kom hem igår, borta bra men hemma bäst, tyckte Ozzy. Han är hemma med mig idag, och vid lunchtid for han och jag och hämtade upp Liv Saga och Dolly för att åka och busa lite i grusgropen i Röbäck. Vi har alldeles fantastiskt soligt väder, men det blåser (läs: stormar) så att man nästan kan luta sig 45 grader i motvind. *LOL* Hundarna brydde sig dock inte alls, de rejsade på som två tokar.



Rally är åter på jobbet idag, tydligen hade han varit väldigt gnällig på förmiddagen. Det känns som om han är på väg in i nästa period nu, en period som kanske inte kommer att vara lika angenäm som första valpperioden...

måndag, februari 11, 2008

Måndag 11 februari

Rally och jag vinkade av Micke och Ozzy för dryga timmen sen, så nu är det bara han och jag på tu man hand i två dagar. Han har redan hunnit med ett terrierryck i parken och att gnaga sig trött på världens godaste tuggpinne, och nu ligger han och tar igen sig i Biabädden vid mina fötter. Jag tror nog att han tycker att det är rätt ok att vara ensam hemma med matte, så här långt i alla fall.

P.S. Man ska aldrig säga hur bra det går, då blir det genast bakslag. Igår pinkade Rally på mattan i sovrummet, men vi vet inte riktigt när det hänt. Möjligtvis någon gång under natten, eftersom de sov i sängen på golvet och då märker man inte om han börjar röra på sig. Är han i vår säng har man mer koll på när han behöver ut. Nåja, det hände en liten olycka, men det går ändå riktigt bra och det är långt mellan gångerna nu. (Vi kan ju bortse ifrån att han gick och bajsade direkt när Micke kom in med honom i morse... Bushunden.)

söndag, februari 10, 2008

Seg helg

Det här var då den envisaste förkylningen jag träffat på. Nu är det Micke som är mest förkyld, men jag är fortfarande inte frisk, och det är snart två veckor sen jag blev sjuk. Igår sov vi oss nästan igenom hela dagen, både två- och fyrbenta, men idag har vi faktiskt tänkt ta oss till gropen i Röbäck och busa lite. Imorgon åker Micke och Ozzy till Kramfors/Sundsvall, så då är Lilloppan och jag ensamma hemma i två dagar.


fredag, februari 08, 2008

Fredag 8 februari

Stackars Ozzygubben, han börjar bli rätt less nu. Först var matte sjuk, och är inte riktigt frisk än, och sen blev husse sjuk, så den planerade jakten imorgon kommer inte att bli av. Han finner sig i situationen, men han börjar nog bli rätt understimulerad nu. Idag orkade jag åtminstone gå en halvlång promenad med honom i solskenet. Och nästa vecka ska han få åka med Micke till Kramfors på jobb. Inte samma sak som att åka och jaga, men han får åtminstone lite ensamtid med husse.

Även om Micke är ganska krasslig så tänkte vi kanske åka till grusgropen i Röbäck imorgon eller på söndag så att han får rusa av sig lite (Ozzy alltså!), och till veckan har vi bokat in en grusgropsdejt med Dolly. Och nästa helg blir förhoppningsvis roligare, då ska jag ha scrapträff här hemma i dagarna två så Micke ska ta hundarna och åka upp till Skäran och Knacken.

Rally lever livets glada dagar, får han bara mat och busa med Ozzy så tycker han att allt är toppen.

Ikväll ska vi in till grannarna och spela poker. Vi tar med oss pojkarna, men blir de helt omöjliga får de gå in hos oss. Förhoppningsvis sköter de sig exemplariskt! Och apropå det - ta i trä, men det är länge sen det hänt nån olycka inne nu... *Peppar peppar*

Trevlig helg!

onsdag, februari 06, 2008

Rallys hörna

Rally har fått en egen liten hörna på hemsidan. Än finns inte så mycket där, men när vi orkar och har tid ska vi fixa lite foton (tröskeln är ganska hög eftersom vi envisades med att låta "snyggt" gå före "snabbt och enkelt" när vi gjorde albumen på hemsidan...). Och kanske kanske orkar vi göra en helt ny sida nån gång, men vi får se. Än så länge får det vara så här.

Lunchbus

När Micke och Rally kommer hem på lunch är det full fart ett tag...




... sen går de alla tre och lägger sig och vilar på sängen i pysselrummet, då lägger sig lugnet.

måndag, februari 04, 2008

Vilken tur...

Vilken tur att Micke inte hann börja byta telefonsladd och vilken tur att Rally inte kan läsa och vilken tur att han är så söt att man ändå inte kan bli arg på honom... Det visade sig att telefonsladden inte alls var av (även om han har gnagt på den, riktigt ordentligt dessutom). Nån (och här måste vi väl erkänna att det knappast kan vara Rally, även om varken Micke eller jag vill kännas vid det) har kommit åt strömbrytaren som kontrollerar elen till telefonen (ja, det är precis lika knäppt som det låter, förra ägarna var lite av UppfinnarJocke-typer). Stackars Rally, ges alltid skulden för alla otyg.

söndag, februari 03, 2008

*morr*

Micke och Ozzy kommer hem efter skogspromenaden. De har varit en sväng via Apoteket på vägen hem och jag kikar i påsen.
- Jaha, köpte du Panodil ändå fast vi hade hemma.
- Nå, jag ringde två gånger och du svarade inte, så jag köpte för säkerhets skull.
- Va? Men jag har varit inne hela tiden och telefonen har inte ringt!
Kollar telefonen, ingen har ringt, ingen signal.
- Vänta nu...
Mycket riktigt. En viss liten buse har gnagt av telefonsladden.
*morr*

3 februari, söndagsmys

Micke och Ozzy har åkt iväg till I20-skogen för en promenad, jag och Rally är kvar hemma. Jag sitter mest och snorar, men vi har tränat lite med klickern också. Här är ett par bilder från morgonens mys.

fredag, februari 01, 2008

Crazy puppy

Micke och Rally var hem på lunch.