lördag, september 29, 2007

Dagens Ozzy



... är trött. Han är å andra sidan alltid den som kliver sist ur sängen på helgerna. ♥
Det var tänkt att han och Micke skulle åka med motorcykelgänget på utflykt (i följebil) men nu blev de så få så Ozzy ska komma hem igen så att Micke kan åka bakpå nåns motorcykel istället. Ozzy har aldrig åkt mc, men vi har väl tänkt att vi ska prova när Mickes H-D är körklar, när nu det blir. *harkel*
Trevlig helg!
/Ozzy & co

onsdag, september 26, 2007

Ikväll

... har Ozzy varit med Micke på klubben för första gången på väldigt länge (vilket nog enbart beror på att det är väldigt länge sen husse varit där också). Ibland kan han vara rätt less på att vara där, men ikväll var det nog mest roligt. Massor med folk som gärna busade lite med honom.

Imorgon kväll ska Micke åka med honom till Doréen för att få hjälp med finputsningen inför utställningen. Vi är lite rädda för att han blev ryckt lite för sent (han känns så mjuk i pälsen), men vi får se vad hon säger imorgon. Känns lite onödigt att lägga ut bensin- och hotellpengar om pälsen inte alls hinner bli bra...

Dagens roligaste, enligt Ozzy: att han fick en ny tross. Tjohoo!

måndag, september 24, 2007

Söndag = Spårdag

Idag var det dags för spår igen, Mickes grupp var dessutom ansvariga för att blod och klövar fanns på plats. Det blev en liten avstickare mitt i, i och med att Mickes pappa var förbi på väg hem från fjällen, men Micke hann lägga ett spår som de sen gick när de kom tillbaks. Ozzy var superduktig, det var till och med så att han kanske gick liiite lugnare idag också. =) Men det ligger fortfarande kring 10-12 minuter, säger Micke. Häftigt att se på GPS:en hur Micke gått när han la spåret och hur Ozzy gick när han spårade.

torsdag, september 20, 2007

Tur att man har snälla grannar

Micke har varit i Örebro med jobbet i två dagar och skulle komma hem ikväll kring klockan åtta. Trodde vi. Jag hade bokat in biobesök på filmfestivalen och efterföljande fika med två väninnor kl 18 (Tillsammans är man mindre ensam, rekommenderas!) och gick ut med Ozzy strax innan jag for hemifrån kring 17. När Micke kom till Arlanda visade det sig att han inte alls hade nån bokning och det flyg han fick plats på gick först 20.45. Jag satt ju i godan ro på bion, helt ovetandes om "dramat", men Micke ringde grannarna som lovade gå ut med Ozzy, och när Micke kom hem visade det sig att han fått vara hos dem efter pinkrundan. Det går alls ingen nöd på honom när han är ensam, men man blir ändå glad att ens grannar låter honom komma in och ha sällskap. Det är tur att han är så söt och lätt att tycka om! ; )

onsdag, september 19, 2007

måndag, september 17, 2007

Varit hos frissan

Eftersom vi ska på utställning i oktober har Micke ryckt ner Ozzy ikväll. Han - Ozzy - gillar det inte, men han står ändå snällt kvar, för det mesta i alla fall. På de känsligaste ställena måste vi vara två för att han inte ska åla sig undan. 1½ vecka innan det är dags för utställning far vi till Doréen för finputsning.

Vi har ju länge, typ ända sen vi haft Ozzy i två veckor, sagt att vi ska ha en border till. Än så länge är planerna väldigt lösa, men vi har ändå spanat runt en del på intressanta uppfödare och parningar. Eftersom Micke vill jaga med hundarna vill vi gärna att de ska vara avlade på jaktlinjer. Vi har intresserat oss för en kennel och en speciell tik i södra Sverige, men allt beror så klart också på om hanen i kombinationen verkar intressant. Eftersom Micke ska ner söderöver genom jobbet om nån vecka ska han passa på att besöka uppfödarna. Om det sen blir nån valp just härifrån är något helt annat, men då har han i alla fall träffat dem och framför allt träffat tiken.

lördag, september 15, 2007

Spåruppdrag

Micke ringde från Lövsele för ett tag sen. En från älgjaktlaget hade ringt på vinst och förlust för att höra ifall de var i krokarna och kunde komma och spåra ett - som de trodde - skadskjutet rådjur. Ozzy hade spårat duktigt i dryga 300 m, men sen tappade han bort det. Det verkade heller inte finnas något blod där det blivit påskjutet, så de drog slutsatsen att det antagligen klarat sig. Det är roligt att han får tillfälle att spåra "på riktigt", men det är trist när han aldrig får hitta något.

fredag, september 14, 2007

Får jag komma in?

Nja. Älghornet fick nog ligga kvar på balkongen tills blodet torkat ordentligt, men nu ligger det här inne och dräller för matte att snubbla över. Ozzy fick däremot komma in. =)
Igår blev det bus på lunchen med en stövarvalptjej, och igår kväll var Micke och Ozzy till klubben en vända och där blev det bus med Alex (bichon). Eftersom vi inte har så många bekanta som vi umgås regelbundet med som har hund, typ inga här i stan faktiskt, så är det kul att han får möjlighet ibland att vara lös med andra hundar. Roligast är kanske Zingo, Sylke (en border som bor några gator bort, de leker på exakt samma sätt) och spårträningarna, det är en rejäl dos vara-social-med-andra-hundar-träning. Apropå spår så gick det jättebra på träningen förra söndagen, enda problemet är att han är ruskigt snabb.
Trevlig helg!

torsdag, september 13, 2007

Rapport

Trampdynorna såg bra ut, men hon tyckte att vi kunde fortsätta smörja med Solin ett par gånger i veckan. Hon kände också på prostatan och allt verkade bra, så vi hoppas att han inte får tillbaks sina problem från i våras (svullen prostata pch blod i urinen vilket gjorde att han blev kemiskt kastrerad).
Ibland får han också ett slags "frustningar" och låter som en liten gris, och detta trodde hon kunde vara nåt slags allergi, vilket tydligen inte är alldeles ovanligt hos borderterriers (nån som har erfarenhet?). Nu är det faktiskt ganska länge sen han gjorde så här, så förhoppningsvis växer det bort, vilket hon sa att det ofta gör.
Sen passade hon på att ge honom en spruta för kennelhosta också, kan vara bra när vi ska till Sundsvall i början av oktober. Det var allt för denna gång.

onsdag, september 12, 2007

Idag

... ska Ozzy till veterinären och visa upp trampdynorna. De har blivit väldigt mycket bättre sen vi började med jodopax och salva, men han vill fortfarande slicka på fötterna om man inte är uppmärksam. Besöket är kl 15, så han får följa med Micke på jobbet efter lunch.

Det är härligt att Micke har ett jobb nu där Ozzy kan följa med till kontoret. Det är väl inget som kommer att hända varje vecka, men just såna här dagar är det perfekt, eller om vi t.ex. ska på "galej" på kvällen och vill att han ska få ha sällskap under dan. Nya chefen har också hund, en Berner sennen, och han följer också med på jobbet ibland. Men det är knappast nån bra idé att båda (hundarna alltså) är på jobbet samtidigt...

tisdag, september 11, 2007

Måndagmorgon 10 september 2007


Sömntutan, sist av alla att kliva upp. Bara ljudet av frukosten i matskålen kan få honom ur sängen.

måndag, september 10, 2007

Tratten


Visst är han söt?! =)

söndag, september 09, 2007

Helgen

Det gick väl ungefär som jag trodde med tratten. Zingo tyckte det var superkul att springa och bita i den och försöka slita av den, så vi fick helt enkelt ta av den så länge vi var där. Däremot besvärades Ozzy inte av den lika mycket som jag hade trott att han skulle göra - han går omkring ungefär som vanligt. Tratten är faktiskt ingenting mot att sätta på honom rocken, då går han och gömmer sig, för den avskyr han. *LOL* På nätterna och när han är ensam hemma på dagarna får han ha tratten på sig, men annars slipper han den, när vi har honom under uppsikt. Just nu är Micke och Ozzy iväg och spårar i I20-skogen. Sista gångerna har det gått fantastiskt bra, hoppas att det gör det idag också.

fredag, september 07, 2007

Trattar och andra saker

Ozzy ska få tratt. Jag misstänker att han kommer att ogilla det skarpt och stå och se ut som en ledsen och kränkt liten... hund. Dessutom ska vi upp till Skäran i helgen (surströmmingsskiva med jaktlaget ikväll och styckning imorgon) och då blir det en del Zingo-bus för Ozzy. Zingo kommer antagligen först att skratta ihjäl sig och sen göra allt han kan för att slita tratten av honom. Håhå jaja, vi får se hur det går.

Ozzy har problem med svamp mellan trampdynorna, och hund som han är vill han gärna ligga och slicka fötterna, därav trattvånget. Ska till vetten med honom nästa onsdag, men hon ville gärna att vi skulle börja med tratt och jodopax och salva på en gång. Just nu ligger han lyckligt ovetande om det som komma skall och myser på rygg i sängen i pysselrummet.

torsdag, september 06, 2007

Dagens skratt

Micke började på sitt nya jobb idag. När han skulle presentera sig sa han att han har fru och barn. *ASG* Han är ju vår bebis, Ozzy, men ändå. *Mera ASG*

Hemma igen

Ikväll kom Micke och Ozzy hem efter 3 dagar i älgskogen, och det är en mycket trött Ozzy som precis har gått och lagt sig efter kvällsvällingen. Han kommer nog att vara rätt nöjd med att bara softa i några dagar. (Men på fredagkväll/lördag blir det Zingo-bus igen när vi far upp på surströmmingsskiva och styckning.)

Allt har gått bra, men Micke har fått se två nya sidor av Ozzy under de här dagarna. Dels har han varit en gringubbe mot en av älghundarna (antagligen en gammal "konflikt" från förra årets jakt där det blev lite strid om vem som egentligen hade rätten till en skjuten kalv - det var inte Ozzy), dels har han börjat gräva ner saker. Att han gräver ner ben har jag inga problem med, däremot gillar jag inte om han ska vara grinig mot andra hundar, som dessutom inte har gjort något fel. Får se om detta är en engångsgrej eller om han visar liknande tendenser mot andra hundar.

Jag har haft bokcirkel hemma hos mig ikväll, och man blir ju liiiite stött när Liv Saga är mer poppis än matte när Ozzy kommer hem efter 4 dagar. Han fullständigt överöste henne med pussar och följde henne som en liten skugga ända tills hon for. Helst hade han nog velat följa med henne hem också. Jag får väl trösta mig med att det nog egentligen inte var Liv Saga han var förtjust i, snarare en fyrbent donna vars namn börjar på D. Vi får nog ta en playdate snart!

tisdag, september 04, 2007

Rapport från älgjakten

Gick bra för jaktlaget igår, men Ozzy och Micke tror jag inte såg så många (levande) älgar. Förhoppningsvis blir det ändring på det idag och imorgon. Ozzy gillade i alla fall att ligga på passen och softa i sovpåsen, såhär såg han ut när han testade den hemma.

söndag, september 02, 2007

Bosse-bus


Älgjakt och annat

Kort - underlined - sammanfattning av sommaren: Sommaren var bra (4 veckor i Finland), men mellan varven blev nog Ozzy lite trött på att det var så många hundar och så mycket liv. Bosse, mammas Irish softcoated wheaten-valp, hade ju så klart bara på- och avknapp (och mest var den på), och även om Ozzy tyckte att det var roligt att busa blev han lite less mellan varven. Nån egentlig träning har det inte blivit, men Micke har hunnit spåra lite med honom sen vi kom tillbaks. I början av sommaren gick spårandet inte alls särskilt bra, men nu på sensommaren har Ozzy gått som en klocka och den nya spårlinan (dyr som f-n men värd varenda krona, tydligen!) kanske också gör sitt till.

Inga större aktiviteter sen vi kom tillbaks efter semestern. Han har mest fått njuta av att springa lös på Knacken några helger och busa med Zingo, men annars har det varit rätt lugnt. Gick bra att komma tillbaks in i rutinerna, lämnar honom på morgonen och sen går Micke hem på lunchen.

Igår var vi på kräftskiva i Dalkarlså. Ozzy var ut på lite egna äventyr och när han kom tillbaka efter ett av dem luktade han skunk. Vi kan inte placera lukten, kan det vara räv? Han hade en del sand i halsbandet och pälsen, möjligtvis har han varit ner i nåt gryt och nosat. Det blev tvätt med tallsåpa...

Micke och Ozzy har åkt upp till Skäran/Knacken idag. Älgjakten börjar imorgon och inatt ska de premiärsova i stugan. Det har varit rätt kallt på morgnarna så det kanske inte blir så varmt på passen heller, men Micke har sytt en fin liten "åkpåse" åt Ozzy av en gammal fleecetröja och ett vattenavstötande tyg. Ozzy var rätt nöjd att ligga och mysa i den här hemma så vi hoppas han uppskattar den. Förhoppningsvis får de närkontakt med nån älg, men Ozzy är antagligen lika nöjd med att bara få busa med bästisen Zingo. =)

Vi var lite tveksamma, men efter en del funderande har vi anmält honom till utställning i Sundsvall i oktober. Om inte annat blir det en trevlig roadtrip!

P.S. Jättegrattis till Dolly och Liv Saga som klarade allmänlydnadspasset igår! Tjohoo!

Hej!

Det går lite trögt med mattes dagbok, minst sagt. Därför tänkte jag testa att blogga istället och hoppas att tröskeln är lägre. Vi får se hur det går!